Risotto met sint-jakobsschelpen en Entremont Mix Pasta

ENT Pack Pasta Simulation Volume Facing

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Risotto met sint-jakobsschelpen en Entremont Mix Pasta

Ingrediënten

  • 300 g risotto rijst
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 cl Olijfolie
  • 3 cl witte wijn
  • 1 liter groentebouillon (of gevogeltebouillon)
  • 125 gr Entremont Pasta Mix
  • 4 cl room
  • Enkele takjes kervel
  • Zout en versgemalen peper
  • 12 sint-jakobsschelpen
  • 30 g boter

Bereiding

  • Snijd de knoflook en sjalotten fijn.
  • Verhit een pan met olijfolie en fruit de sjalotten en knoflook ongeveer tien minuten.
  • Voeg de rijst toe en bak 1 tot 2 minuten.
  • Blus af met de witte wijn.
  • Giet een pollepel bouillon over de rijst en roer.
  • Als al het water is opgenomen, voeg je nog een pollepel bouillon toe.
  • Herhaal deze handeling tot alle bouillon op is (ongeveer 20 minuten).
  • Voeg op het einde van de kooktijd de Entremont Mix Pasta en de room toe en houd deze warm.
  • Was en droog de sint-jakobsschelpen zorgvuldig.
  • Verhit 30 gr. boter in een hoge koekenpan en voeg de sint-jakobsschelpen toe.
  • Bak ze 4 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin zijn.
  • Schep de risotto op de borden en garneer met 3 sint-jakobsschelpen en een takje kervel.
  • Serveer direct.
Crédit Photo : La Food Factory
Delen
Afdrukken