Romige polenta met gruyère en gebakken paddenstoelen
Romige polenta met gruyère en gebakken paddenstoelen
Ingrediënten
150 g polenta
600 g melk
5 g zout
100 g boter
120 g geraspte Gruyère Entremont
4 cl olijfolie
1 bakje paddenstoelen
1 teentje knoflook
2 sjalotten
2 takjes verse tijm
Bereiding
Verwarm de melk in een grote steelpan met het zout en een takje tijm, laat 15 minuten trekken en verwijder dan het takje tijm.
Doe de polenta bij de melk onder voortdurend roeren met een garde, zet het vuur lager en laat onder regelmatig roeren het mengsel gedurende 20 minuten zwellen. Was de paddenstoelen, verwijder de steeltjes en snijd ze in 2. Pel de sjalotten en de knoflook.
Snipper de sjalotten en de knoflook fijn en fruit ze gedurende 1-2 minuten in een scheutje olijfolie in een warme pan. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en laat 5 minuten sudderen op een matig vuur.
Werk de polenta af door de rest van de boter en de geraspte Gruyère Entremont toe te voegen. Kruid naar smaak.
Doe 2 grote lepels polenta in een diep bord, garneer met de paddenstoelen en overgiet met een scheutje olijfolie. Dien onmiddellijk op.
Fotocredit : Stéphanie Iguna (Food Factory)