Streng met Saint Mont des Alpes en pesto
Streng met Saint Mont des Alpes en pesto
Ingrediënten
:
250 g bloem
1 zakje gedroogde bakkersgist
20 g suiker
5 g zout
25 g gesmolten boter
150 ml melk
50 g pesto
100 g geraspte Entremont Saint Mont des Alpes
Bereiding
:
Meng de bloem, de gist, het zout, de suiker, de melk en de boter. Meng met behulp van de handmixer (met de kneedhaak) en kneed gedurende een tiental minuten. Wanneer het deeg soepel en homogeen is, maakt u er een bol van en laat u het een uur rijzen op een warme locatie (ongeveer 30 °C).
Rol het deeg rechthoekig uit, bestrijk met de pesto en bestrooi met de geraspte Saint Mont des Alpes. Rol het deeg in de lengte op en snijd de rol vervolgens in twee. Stengel beide stukken ineen en bevestig de uiteinden aan elkaar om een kroon te vormen.
Laat nog een uurtje rusten en bak daarna 25 minuten in de oven op 180 °C.