Tomatenroomsoep met kaasstengels
Tomatenroomsoep met kaasstengels
Ingrediënten
1 ui, in grove stukken
2 teentjes look
750 gr verse tomaten, in stukken
1 el tomatenconcentraat
750 ml groentebouillon
200 ml room
Enkele blaadjes basilicum
Peper – zout
Olijfolie
Voor de kaasstengels:
1 vel bladerdeeg
100 g Entremont geraspte Emmentaler kaas
2 eigelen
1 el sesamzaadjes
Bereiding
Fruit voor de soep de ui en de look aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de verse tomaten en het tomatenconcentraat toe. Laat enkele minuten stoven op een zacht vuurtje. Overgiet de groenten daarna met de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken, voeg de room toe en mix de soep vervolgens glad met een staafmixer. Kruid de soep naar smaak met peper en zout.
Rol het vel bladerdeeg uit, bestrijk het met eigeel en bestrooi met de gemalen kaas. Vouw het vel dubbel, druk het goed aan en snijd er vervolgens repen van +- 2 cm uit. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het losgeklopt eigeel en bestrooi met sesamzaadjes. Bak ze gedurende 20 minuten op 180 graden in de oven.
Verdeel de soep over kommetjes. Serveer met de kaasstengels en een blaadje verse basilicum.