Vegetarische lentepasta met pesto, erwtjes, groene asperges en gemalen kaas

ENT Pack Pasta Simulation Volume Facing

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Vegetarische lentepasta met pesto, erwtjes, groene asperges en gemalen kaas

Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne
  • 1 bosje bladpeterselie
  • Enkele takjes verse basilicum
  • Zeste en sap van 1/2de citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml olijfolie
  • 100 ml water
  • 100 g pijnboompitten (geroosterd in een pannetje zonder vetstof)
  • 100 g groene aspergepunten
  • 100 g doperwtjes (vers of diepvries)
  • 100 g Entremont gemalen kaas Mix voor pasta (Maasdam, Emmental en Parmigiano Reggiano)
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Doe de penne in gezouten kokend water en laat gaarkoken volgens de instructies op de verpakking. Snijd de aspergepunten in stukjes en voeg tijdens de laatste 3 minuten de stukjes groene asperge en doperwtjes toe om ze te laten meekoken.
  2. Pel de knoflook en doe de knoflook samen met de bladpeterselie, de basilicum, 50 g geroosterde pijnboompitten, de olijfolie, het water, wat zout en 40 g Entremont kaas in de blender. Mix tot een gladde pestosaus.
  3. Giet de penne, de aspergestukjes en de erwtjes af. Meng er de pestosaus onder. Kruid met peper en zout.
  4. Schep de pasta op de borden en werk af met wat extra Entremont gemalen kaasmix voor pasta en geroosterde pijnboompitten. 
Crédit Photo : Manon Macaron
Delen
Afdrukken