Vegetarische lentepasta met pesto, erwtjes, groene asperges en gemalen kaas
Vegetarische lentepasta met pesto, erwtjes, groene asperges en gemalen kaas
Ingrediënten
- 200 g volkoren penne
- 1 bosje bladpeterselie
- Enkele takjes verse basilicum
- Zeste en sap van 1/2de citroen
- 1 teentje knoflook
- 100 ml olijfolie
- 100 ml water
- 100 g pijnboompitten (geroosterd in een pannetje zonder vetstof)
- 100 g groene aspergepunten
- 100 g doperwtjes (vers of diepvries)
- 100 g Entremont gemalen kaas Mix voor pasta (Maasdam, Emmental en Parmigiano Reggiano)
- Peper en zout
Bereiding
- Doe de penne in gezouten kokend water en laat gaarkoken volgens de instructies op de verpakking. Snijd de aspergepunten in stukjes en voeg tijdens de laatste 3 minuten de stukjes groene asperge en doperwtjes toe om ze te laten meekoken.
- Pel de knoflook en doe de knoflook samen met de bladpeterselie, de basilicum, 50 g geroosterde pijnboompitten, de olijfolie, het water, wat zout en 40 g Entremont kaas in de blender. Mix tot een gladde pestosaus.
- Giet de penne, de aspergestukjes en de erwtjes af. Meng er de pestosaus onder. Kruid met peper en zout.
- Schep de pasta op de borden en werk af met wat extra Entremont gemalen kaasmix voor pasta en geroosterde pijnboompitten.
Crédit Photo : Manon Macaron