Wafels met Entremont Comté 8 maanden – Feestelijk
Wafels met Entremont Comté 8 maanden – Feestelijk
Ingrediënten
- 12 cl melk
- 1 theelepel suiker
- 2 eieren
- 2 theelepels droge bakkersgist
- 350 gr bloem
- 1 theelepel zout
- 75 gr boter
- 150 gr Entremont Comté 8 maanden
Bereiding
- Los de gist en suiker op in de opgewarmde melk.
- Voeg in de kom van een keukenrobot met een haak het zout, de bloem, de losgeklopte eieren en het mengsel van melk en gist toe. Kneed een paar minuten.
- Voeg vervolgens de zachte boter, in blokjes gesneden, en de Comté toe. Kneed nog 5 minuten.
- Vorm het deeg tot een bal, leg het in een grote kom, afgedekt met een theedoek.
- Laat het 1 uur en 30 minuten rijzen (tot het deeg verdubbeld is in omvang).
- Ontlucht het deeg en snijd het deeg in stukjes van 70 gr.
- Vorm er balletjes van.
- Olie het wafelijzer in en verwarm voor.
- Leg twee balletjes deeg in het midden van elke plaat en bak ze 3-5 minuten.
- De wafels zijn klaar als ze goudbruin zijn. Je kunt ze dan versieren met een topping naar keuze: groene en rode pesto, tomatenkaviaar en guacamole, enz.
Crédit Photo :