Wortelwraps met geraspte Entremont Emmental, rucola en ham
Wortelwraps met geraspte Entremont Emmental, rucola en ham
Ingrediënten
Wraps
- 150 g wortels (ongeveer 2 middelgrote)
- 1 ei
- 40 g bloem
- 75 g geraspte Entremont Emmental
- Zout, peper
- Bieslook
Emmental crème
- 50 g geraspte Entremont Emmental
- 8 cl volle room
- Zout, peper
Vulling
- 2 sneetjes gekookte ham
- 20 g rucola
Bereiding
Verwarm de room in een klein steelpannetje. Voeg de geraspte Emmental, zout en peper toe. Roer op laag vuur tot de kaas helemaal gesmolten is. Laat iets afkoelen en zet 2 uur in de koelkast. De crème zal indikken tijdens het afkoelen.
Rasp de wortels fijn. Meng in een kom de wortels met het ei, de bloem, de geraspte Emmental, zout, peper en fijngehakte bieslook.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 2 mooie, platte cirkels (ongeveer 18 cm diameter) en bak ze 20 à 25 minuten op 180°C tot ze goudbruin zijn.
Smeer een royale lepel van de Emmental crème op elke wrap. Voeg een sneetje ham toe. Verdeel een handje rucola erop. Voeg wat peper toe en vouw de wraps dicht.
Crédit Photo : La Food Factory