Zelfgemaakte gnocchi met broccoli & crème van Emmental
Zelfgemaakte gnocchi met broccoli & crème van Emmental
Ingrediënten
Voor de gnocchi
- 140 g bloem
- 250 g aardappelen
- 160 g broccoli
- 1 ei
- 40 g boter
- 70 g geraspte Le Dégustation Entremont kaas
- Zout, peper
Emmental crème
- 10 g boter
- 1 sjalot
- 15 cl volle room
- 7 cl droge witte wijn
- 60 g geraspte Emmental Entremont kaas
Topping
- 10 g hazelnoten
Bereiding
- Smelt de boter op middelhoog vuur in een braadpan. Voeg de fijngehakte sjalot toe en bak tot ze glazig wordt.
- Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
- Roer de room erdoor tot een homogeen mengsel.
- Voeg de geraspte Emmental Entremont kaas toe en roer tot een gladde, romige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de aardappelen en broccoli ongeveer 20 minuten in een stoommandje tot ze zacht zijn.
- Pel de aardappelen en pureer ze samen met de broccoli met een pureestamper. Voeg meteen 20 g boter toe.
- Voeg het losgeklopte ei, zout en de geraspte kaas toe aan de puree. Meng tot een homogene massa.
- Voeg geleidelijk de bloem toe tot er een soepel, homogeen deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit tot rollen van ongeveer 2 cm diameter en snijd er stukjes van met een mes.
- Kook de gnocchi in gezouten kokend water. Zodra ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet ze direct af.
- Smelt 20 g boter in een antiaanbakpan en bak de gnocchi tot ze licht krokant zijn.
- Serveer de gebakken gnocchi op een bord. Lepel er voorzichtig de Emmentalsaus overheen. Bestrooi met grof gehakte hazelnoten.
- Serveer onmiddellijk.
Crédit Photo :