Zelfgemaakte gnocchi met broccoli & crème van Emmental

NEW DEGUSTATION 250G

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Zelfgemaakte gnocchi met broccoli & crème van Emmental

Ingrediënten

Voor de gnocchi

  • 140 g bloem
  • 250 g aardappelen
  • 160 g broccoli
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • 70 g geraspte Le Dégustation Entremont kaas
  • Zout, peper

Emmental crème

  • 10 g boter
  • 1 sjalot
  • 15 cl volle room
  • 7 cl droge witte wijn
  • 60 g geraspte Emmental Entremont kaas

Topping

  • 10 g hazelnoten

Bereiding

  • Smelt de boter op middelhoog vuur in een braadpan. Voeg de fijngehakte sjalot toe en bak tot ze glazig wordt.
  • Blus met de witte wijn en laat tot de helft inkoken.
  • Roer de room erdoor tot een homogeen mengsel.
  • Voeg de geraspte Emmental Entremont kaas toe en roer tot een gladde, romige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de aardappelen en broccoli ongeveer 20 minuten in een stoommandje tot ze zacht zijn.
  • Pel de aardappelen en pureer ze samen met de broccoli met een pureestamper. Voeg meteen 20 g boter toe.
  • Voeg het losgeklopte ei, zout en de geraspte kaas toe aan de puree. Meng tot een homogene massa.
  • Voeg geleidelijk de bloem toe tot er een soepel, homogeen deeg ontstaat.
  • Rol het deeg uit tot rollen van ongeveer 2 cm diameter en snijd er stukjes van met een mes.
  • Kook de gnocchi in gezouten kokend water. Zodra ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet ze direct af.
  • Smelt 20 g boter in een antiaanbakpan en bak de gnocchi tot ze licht krokant zijn.
  • Serveer de gebakken gnocchi op een bord. Lepel er voorzichtig de Emmentalsaus overheen. Bestrooi met grof gehakte hazelnoten.
  • Serveer onmiddellijk.
Crédit Photo :
Delen
Afdrukken