Salade curieuse met Emmental
Salade curieuse met Emmental
Ingrediënten
8 dunne sneetjes Franse emmentaler (ongeveer 160 g)
Een stuk van 50 g Franse emmentaler
400 g slamix van jonge blaadjes
2 wortelen
1 rode paprika
1 gele paprika
sap van 1 citroen
5 eetlepels koolzaadolie
zout en peper
Bereiding
Maak 4 grote cilinders in emmentaler die dienst zullen doen als serveerring voor het slaatje : verbind de kleine zijden van 2 grote sneden emmentaler aan de hand van 2 houten stokjes om een ring te vormen. Eenmaal verticaal geplaatst in een bord, zal de ring wel vanzelf houden.
Maak vervolgens het slaatje klaar : was de paprika en maak hem schoon; schil de wortelen en snij de paprika en de wortelen in lange staafjes.
Meng in een kom de olie, het citroensap, de portie emmentaler in blokjes, en voeg wat zout en peper toe.
Schik in elke ring van emmentaler de slamix van jonge blaadjes, de staafjes paprika en wortel en de blokjes emmentaler, en laat ze wat uitsteken door de ‘ogen” van de emmentaler voor een originele presentatie.
Werk af met een eetlepel vinaigrette per bord.