Gegrilde kaas met plakjes Saint Mont des Alpes Entremont
Gegrilde kaas met plakjes Saint Mont des Alpes Entremont
Ingrediënten
voor 1 persoon
4 grote klonten boter
2 sneetjes ambachtelijk brood
2 plakjes jambon au torchon
Konfijt van sjalotten (250 g sjalotten, 2 soeplepels olijfolie, 2 theelepels rietsuiker, 2 soeplepels azijn)
1 plakje ham
4 plakjes Saint Mont des Alpes
Bereiding
Schil de sjalotten en snij ze fijn.
Bak ze in olijfolie. Bestrooi ze met suiker. Voeg azijn toe en laat konfijten.
Neem de sneetjes brood en smeer één kant van elk sneetje in met boter.
Draai een van de sneetjes om (de beboterde kant naar beneden) en leg er 2 plakjes Saint Mont des Alpes op, een plakje ham en de gekonfijte sjalotten. Werk af met de twee laatste plakjes Saint Mont des Alpes.
Bedek het geheel met het tweede sneetje brood met de beboterde kant naar boven.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de sandwich erin en druk erop met een spatel. Laat 2 minuten bruin bakken (doe er een deksel op) en controleer af en toe of de sandwich niet aanbrandt. Draai de sandwich om en laat de andere kant ook 2 minuten bruin bakken terwijl u er goed met de spatel op drukt.
Fotocredit : Stéphanie Iguna @Geekandfood