Zoete aardappeltoast met avocadopuree, noten en zachte Entremont-emmentaler
Zoete aardappeltoast met avocadopuree, noten en zachte Entremont-emmentaler
Ingrediënten
:
2 zoete aardappelen
100g zachte emmentaler van Entremont
Een handvol verse noten
Een scheutje notenolie
2 avocado‘s
1 gele citroen
Een soeplepel dikke room
Zout en peper
Verse tijm
Bereiding
:
Verwarm de oven voor op gril.
Schil een zoete aardappel.
Snij plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat, giet er een scheutje notenolie over, plaats de bakplaat in de oven en laat een paar minuten garen.
Plet de avocado’s, voeg het citroensap, een eetlepel room en een scheutje notenolie toe. Kruid het geheeld met peper en zout.
Leg een eetlepel avocadopuree op de zoete aardappeltoast, en strooi daarover schilfertjes zachte emmentaler van Entremont, enkele verse noten en een beetje verse tijm.