Geroosterde sneetjes met erwten en room van zachte kaas Entremont
Geroosterde sneetjes met erwten en room van zachte kaas Entremont
Ingrediënten
:
4 Sneetjes geroosterd brood
100 g verse erwtjes
5 cl azijn
5 cl witte wijn
Sap van 1 citroen
3 sjalotten
150 g boter
15 cl verse room
120 g Zachte kaas Meule Entremont
1 teentje knoflook
Muntblaadjes
Bereiding
:
-Rooster de sneetjes brood met een scheutje olijfolie. Smeer ze daarna in met look. Wegzetten.
-Breng een hoeveelheid water aan de kook. Pel de erwten en dompel ze daarna gedurende 1 tot 3 minuten onder in kokend water. Na het koken de erwten even in koud water dompelen en wegzetten.
-Hak de sjalotten fijn en laat ze 2 tot 3 min. fruiten. Bevochtig met azijn en witte wijn.
-Kook ze bijna droog, voeg daarna de boter in kleine stukjes toe.
-Voeg op een zacht vuurtje de room en de fijn geraspte zachte kaas toe.
-Klop alles krachtig op om een emulsie en een saus met een romige consistentie te verkrijgen. Kruid eventueel bij.
-Giet de bereiding in een slagroomspuit en laad twee gaspatronen. Schud de slagroomspuit en houd ze au bain-marie warm, weg van het vuur.
-Dresseer de sneetjes, begin met een sneetje geroosterd brood, een laagje kaasroom, erwten, een paar muntblaadjes en werk het geheel af met een scheutje olijfolie.