Quiche zonder deeg met zijn bloementuin
Quiche zonder deeg met zijn bloementuin
Ingrediënten
20 cl halfvolle melk
25 cl room
100 g gerookte zalm
3 eieren
5 wortelen
4 courgettes
Bieslook
Zout, peper
70 g geraspte emmentaler Entremont
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verwarm de room, de melk en de gerookte zalm in een steelpan.
Roer de gehakte bieslook, de eieren en de geraspte emmentaler door het warme mengsel. Giet het mengsel in een
ingevette ovenschaal en zet de schaal 5 minuten in de oven om het mengsel te laten indikken.
Snij de courgettes en de wortelen met een mandoline in zo dun mogelijke
schijfjes. Blancheer ze in kokend, gezouten water: de courgettes 1 minuut en de
wortelschijfjes 3 minuten. Koel ze onmiddellijk af in ijskoud water. Laat de groente uitlekken op een
theedoek en kruid met peper en zout.
Maak bloemen door de groenteschijfjes op te rollen. Leg de
groentebloemen in het mengsel.
Bestrooi royaal met geraspte emmentaler Entremont en bak 20 minuten in de oven.
Recept van onze ambassadrice Hélène #OnCuisineAutrementBon
Fotocredit: Stéphanie Iguna @LaFoodFactory