Lookbrood met peterselieboter en schijfjes Emmental Entremont
Lookbrood met peterselieboter en schijfjes Emmental Entremont
Ingrediënten
:
Twee voorgebakken stokbroden
6 schijfjes Emmental Entremont
1 teentje knoflook
85 g half gezouten boter
Een halve bussel platte peterselie
Bereiding
:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd uit de schijfjes emmentaler eerst rechthoekjes ter grootte van de stokbroden.
Maak insnijdingen over de volledige lengte van het voorgebakken stokbrood.
Bewerkt de boter tot ze een zalvige structuur krijgt.
Hak de peterselie fijn.
Pel het teentje knoflook en plet het tot een pasta zonder stukjes.
Meng de drie om lookboter met peterselie te krijgen.
Leg het stokbrood op een vel bakpapier.
Smeer de lookboter tussen de sneetjes brood.
Steek de stukjes emmentaler tussen de sneetjes.
Stop het stokbrood gedurende 10 tot 15 minuten in de oven op 200 °C.
Haal uit de oven en dien meteen op.