Marguerita-brood hart van Emmental Entremont
Marguerita-brood hart van Emmental Entremont
Ingrediënten
:
160 g Emmental Entremont
10 cl verse room
Enkele sprietjes bieslook
Zout, peper
Beslag voor broodjes:
10 g bakkersgist
10 cl water
200 g bloem
20 g poedermelk
20g poedersuiker
30 g zachte boter
3 g zout
50g Emmental Entremont
1 eigeel + 3 cl melk voor een eigeellaagje
Bereiding
:
In een kom de verkruimelde gist verdunnen in 30 cl lauw water.
Een tiental minuten laten weken.
Alle (behalve de melk) van het recept in de robotkom gieten, alles gedurende 10 minuten kneden totdat de deeg van de wanden van de kom loskomt.
Indien nodig een beetje bloem toevoegen.
Gedurende 2u laten rijzen.
Bolletjes van 18 g maken.
Een doorslag op een plaat bedekt met vetvrij papier plaatsen en vervolgens de bolletjes deeg er helemaal rond leggen.
1u in kamertemperatuur laten rijzen.
Het ei en de melk mengen.
De pastabolletjes goudbruin laten worden en in een op 180° voorverwarmde oven zetten gedurende 15 minuten. De broodbolletjes 5 min voor het einde van het bakken bestrooien met Emmental
Het mengsel Emmental en room op een zacht vuurtje laten smelten. Kruiden.
Het mengsel in een kom gieten en in het midden van de kroon leggen.
Enkele sprietjes bieslook fijnknippen, vervolgens onmiddellijk opdienen!
Fotocredit: Stéphanie Iguna @LaFoodFactory