Bladerdeegstengels met kaas en gerookte paprika
Bladerdeegstengels met kaas en gerookte paprika
Ingrediënten
(voor een twintigtal stengels)
250 gr diepvriesbladerdeeg in blok, ontdooid (bijvoorbeeld van Picard)
3 el mosterd
75 gr geraspte Gruyère IGP France
1 eigeel
1 tl gerookte paprika
Wat snufjes zadenmengeling (sesamzaad, maanzaad …)
Bereiding
:
Warm de oven voor op 180 °C. Snijd de blok bladerdeeg in twee. Rol de twee stukken met je deegrol uit tot twee rechthoeken van gelijke grootte. Smeer de mosterd uit over een van de helften, bijvoorbeeld met een kwastje. Bestrooi met de geraspte Gruyère en leg er de tweede helft deeg op.
Bestrijk de bovenzijde met het eigeel (dat je met een beetje water mag mengen). Bestrooi met de paprika en de zadenmengeling. Snijd nu repen van ongeveer een centimeter breed. Een pizzasnijder is hiervoor ideaal.
Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de repen op. Laat een beetje ruimte tussen de repen. Bak gedurende 15 minuten of tot het bladerdeeg mooi goudbruin is. Neem uit de oven, laat eventjes afkoelen en tast toe!