Gebakken gnocchi met een sausje van tartufata en Emmental
Gebakken gnocchi met een sausje van tartufata en Emmental
Ingrediënten
:
250 gr aardappelgnocchi
20 cl room
1 el tartufata
50 gr Entremont geraspte Franse Emmental
Een beetje gehakte peterselie
Olijfolie
Peper en zout van de molen
Bereiding
:
Start met de saus. Warm de room op in een kleine pannetje, voeg de tartufata toe en daarna de geraspte kaas. Laat smelten tot een mooi geheel en mix eventueel glad met de staafmixer. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Zet een pan op een middelhoog vuur, laat een flinke geut olijfolie opwarmen en bak de gnocchi gelijkmatig bruin door ze regelmatig om te roeren. Hiervoor moet je een tiental minuutjes tellen. Als je zout wil toevoegen, doe je dat als de gnocchi hun kleurtje al hebben.
Dresseer nu de borden. Verwarm ze eerst indien mogelijk. Begin met een bodempje saus en schik hierop voorzichtig de gnocchi. Besprenkel met olijfolie en werk af met gehakte peterselie. Smakelijk!