Cocotte van ei met Comté-kaas Entremont en radijstoast met kruidenboter

comte le caractere 1

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Cocotte van ei met Comté-kaas Entremont en radijstoast met kruidenboter

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 soeplepels dikke room
  • 2 kleine stokbroden met granen
  • 100 g Comté-kaas Entremont
  • ½ bosje bieslook (10 g)
  • 40 g Comté-kaas “Entremont 12 mois”
  • 4 radijzen
  • ½ bosje bieslook (10 g)
  • Een halve bussel platte peterselie (10 g)
  • 75 g gezouten boter
  • Fleur de sel en peper van de molen

Bereiding

  • Snijd met een dunschiller enkele reepjes Entremont Comté-kaas. 
  • Meng de boter tot deze een crème-achtige textuur heeft.
  • Snijd een halve bussel bieslook en platte peterselie fijn.
  • Meng decrèmeboter en de gehakte kruiden tot u een homogene textuur bekomt.
  • Snijd de kleine stokbroden in twee (in de lengte), laat ze snel grillen in de oven.
  • Snijd ondertussen de radijzen in fijne schijfjes.
  • Bedek de kleine stokbroden met kruidenboter, schijfjes radijs en enkele krullen Entremont Comté-kaas.
  • Plaats in elk kommetje 1 soeplepel dikke room en voeg dan 25 g vooraf geraspte Entremont Comté-kaas toe. 
  • Scheid de eieren en giet de eiwitten in de kommetjes over de room en de Comté-kaas.
  • Kruis met peper en fleur de sel.
  • Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C bij roterende warmte.
  • Haal na de eerste baktijd uit de oven, voeg in het midden de eidooiers toe en bak nog 2 minuten.
  • Snijd ondertussen de rest van de bieslook. 
  • Strooi na het bakken de gehakte bieslook over de eieren.
  • Dien op met de stukken brood met de kruidenboter.

Smakelijk! 

Crédit Photo : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory
Delen
Afdrukken