Ontbijtsandwich met kaas, spek en ei
Ontbijtsandwich met kaas, spek en ei
Ingrediënten
- 2 croissants
- 4 el tomatentapenade
- 4 plakjes Entremont Saveur d’Antan raclettekaas
- 2 eieren
- 4 sneetjes ontbijtspek
- 1 avocado
- Enkele sprietjes bieslook
- Peper – zout
- Boter
Bereiding
- Snijd de croissants open
- Besmeer ze zowel vanboven als vanonder met een eetlepel tomatentapenade
- Beleg de onderste helften met de plakjes raclettekaas
- Leg in de oven onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is
- Kluts ondertussen de eieren met peper en zout
- Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
- Giet er het eiermengsel in
- Roer tot stevige stukjes roerei
- Schep de stukjes roerei uit de pan
- Bak in dezelfde pan nu de sneetjes spek krokant
- Prak het vruchtvlees van de avocado fijn
- Kruid met peper en zout
- Haal de onderste croissanthelften uit de oven
- Beleg ze met stukjes roerei, sneetjes spek en geprakte avocado
- Sluit af met de bovenste croissant
Crédit Photo : Stephanie Bex