Cheesy puree met boschampignons en een eitje
Cheesy puree met boschampignons en een eitje
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 scheutje melk
1 blok Entremont Comté
500 gr boschampignons
1 handje verse salie
4 eieren
1 scheutje azijn
Peper – zout
Boter – truffelolie
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
- Kook ze gaar in gezouten water
- Rasp ondertussen de helft van de Comté fijn
- Snijd de boschampignons in stukjes
- Hak de salie fijn
- Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
- Bak er de boschampignons samen met de salie in aan
- Kruid met peper en zout
- Breng een pot water met daarin een scheutje azijn aan de kook op het vuur
- Pocheer daarin één voor één de eitjes
- Giet de aardappelen af
- Voeg een scheutje melk, een klontje boter, de Comté en naar smaak truffelolie toe
- Stamp fijn tot een smeuïge puree en breng nog op smaak met peper en zout
- Verdeel de puree over bordjes
- Schep er de gebakken boschampignons en een eitje bovenop
- Rasp over elk bord nog wat extra Comté en werk af met truffelolie en salieblaadjes
Crédit Photo : Stephanie Bex