Pannenkoeken op taco-wijze met geraspte Entremont emmental – Maria-Lichtmis
Pannenkoeken op taco-wijze met geraspte Entremont emmental – Maria-Lichtmis
Ingrediënten
- 150 gr bloem
- 2 eieren
- 45gr boter
- 30cl warme melk
Vulling:
- 500 gr kipfilet
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 3 cl olijfolie
- 1 rode ui
- 1 of 2 avocado’s
- Een paar slabladeren
- 2 rode tomaten
- 500 gr frieten
- 3 cl room
- 125 gr Entremont geraspte Emmentaler kaas (zakje van 300 gr.)
Bereiding
- Doe de bloem in een kom, voeg de eieren en de gesmolten boter toe.
- Meng goed met een mixer. Voeg geleidelijk de warme melk toe. Laat even rusten.
- Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag en voeg een beetje boter (of een beetje olie) toe.
- Giet een lepel beslag in de pan, spreid het uit en wacht tot het aan één kant gaar is voordat je het omdraait.
- Bak alle pannenkoeken op deze manier.
- Snijd de kip in stukken, snipper de sjalotten en hak de teentjes knoflook fijn.
- Meng alles door elkaar, voeg de olijfolie toe en laat ongeveer tien minuten marineren.
- Snijd de rode ui fijn en de tomaten en avocado’s in plakjes.
- Bak de gemarineerde stukjes kip in een hete pan tot ze mooi bruin zijn.
- Leg twee pannenkoeken op het werkvlak, zodat ze elkaar overlappen.
- Meng de vloeibare room met de geraspte Emmentaler kaas van Entremont en laat zachtjes inkoken onder regelmatig roeren tot je een romige kaas hebt.
- Voeg de salade, kip, plakjes tomaat, rode ui en de romige kaassaus toe.
- Centreer het mengsel op de pannenkoeken (zodat het een rechthoek vormt) zodat het vouwen makkelijker gaat.
- Vouw de randen één voor één naar binnen, begin bij de bovenste rand en probeer de vulling steeds goed in te pakken. Zodra de taco’s gevormd zijn, bestrooi je ze met Entremont geraspte Emmentaler kaas en plaats je ze in de oven op 190°C op de grill tot de kaas glanst.
Eet smakelijk!
Crédit Photo : La Food Factory