Aardappelflappen met Comté Entremont
Aardappelflappen met Comté Entremont
Ingrediënten
:
1 pakje kruimeldeeg
200 g vers spek
6 aardappelen met harde schil
200 g Comté Entremont
10 cl dikke room
5 cl witte wijn
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 eigeel
1 cl melk
Zout en peper
Bereiding
:
De oven voorverwarmen op 200 °C.
De aardappelen schillen en afspoelen.
Ze gedurende 25 minuten stomen (de aardappelen moeten vast blijven) en ze daarna opzij leggen.
De Comté Entremont in blokjes snijden en opzij leggen.
De ui fijn snijden en de knoflook hakken.
De ui in een scheutje olijfolie fruiten, de gehakte knoflook toevoegen en daarna, wanneer het mengsel doorschijnend wordt, de bereiding afblussen met witte wijn.
Het verse spek in een pan bakken zonder vetstof en daarna opzijzetten.
De aardappelen in schijfjes van ongeveer 1 cm snijden.
De ovenplaat bedekken met bakpapier.
Het kruimeldeeg op het bakpapier uitrollen.
Met behulp van een mes een rechthoek in het midden van het kruimeldeeg snijden.
Een rand van ongeveer 5 cm aan elke kant vrij laten en de helft van de uien in het midden leggen. Vervolgens de aardappelen toevoegen en daarna enkele lepeltjes dikke room.
Het spek, de rest van de ui en de rest van de dikke room toevoegen en ten slotte de blokjes Comté Entremont.
De zijkanten van het kruimeldeeg over de vulling slaan.
Het eigeel met de melk opkloppen en hiermee het kruimeldeeg bestrijken.
De aardappelflappen 30 minuten laten bakken.
Warm opdienen met een salade.