Aardappels gevuld met raclettekaas van Entremont

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek
reduction bg

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Aardappels gevuld met raclettekaas van Entremont

Ingrediënten

 

voor 4 personen

4 grote aardappels
8 plakjes raclettekaas van Entremont
Het groene gedeelte van een prei
30 g geroosterde hazelnoten
1 in blokjes gesneden plak rauwe ham
6 grote champignons
2 eetlepels dikke zure room.
2 knoflookbolletjes
10 g boter
 

Bereiding

Was de aardappels en prik hier met een vork in. Leg de aardappels op een bord, schenk hier wat water bij, bedek dit met voor de magnetronoven geschikte huishoudfolie en prik hier met een vork wat gaatjes in. Kook ze in vijf tot tien minuten gaar in de magnetronoven. (De kooktijd hangt af van de grootte van de aardappels).
Snijd het kapje van de gare aardappels af, verwijder een deel van het vruchtvlees met een lepel. Vermeng de zure room met het vruchtvlees van de aardappels en voeg zout en peper toe. Spoel de prei schoon, snijd het groen in dunne plakjes. Doe hetzelfde met de champignons. Laat een klontje boter smelten in een koekenpan en bak het geheel gedurende 5 minuten.

Meng de puree met de helft van het groentemengsel, houd de rest apart voor het opmaken. Verdeel de puree over de lege aardappels, voeg de in blokjes gesneden raclettekaas van Entremont toe en versier deze met de rest van het groentemengsel.

Leg de aardappels in een ovenschaal en voeg hier de knoflookbollen aan toe. Schenk hier wat olijfolie over en zet de schaal 15 tot 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

 

Photo Credits : Stéphanie Iguna @Geekandfood

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken