Blini’s met Comté, zachtgekookte eieren
Blini’s met Comté, zachtgekookte eieren
Ingrediënten
150 g Comté van Entremont
200 g bloem
20 cl melk
40 g gesmolten boter + 20 g voor de bereiding
4 eieren voor het blinideeg + 4 zachtgekookte eieren
1 zakje bakpoeder
1 snufje versgeknipt bieslook
zout en peper
Bereiding
Scheid de eiwitten van de dooiers.
Doe in een kom de bloem, de eidooiers, een snufje zout en het bakpoeder.
Laat de boter smelten in de melk en schenk het mengsel beetje bij beetje in de kom.
Voeg, zodra de melange glad wordt, de Comté, het bieslook en een snufje peper toe.
Klop de eiwitten stijf en voeg deze voorzichtig toe aan het deeg.
Doe een klein beetje boter in een warme koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak elke keer 3 blini’s tegelijk, door 3 kleine soeplepels deeg in de koekenpan te doen.
Kook de eieren zacht en serveer ze met de warme blini’s.