Blokjes gepaneerde emmentaler met kruiden
Blokjes gepaneerde emmentaler met kruiden
Ingrediënten
:
250 g biologische emmentaler Entremont
90 g paneermeel
2 eieren
Een kwart van een bundeltje bieslook
Een kwart van een half takje tijm
Een kwart van een half bundeltje basilicum
Een kwart van een half bundeltje platte peterselie
Frituurolie
Zout en peper
Bereiding
:
Verwijder de korst van de emmentaler Entremont en snij in vrij dikke rechthoeken.
Snij alle kruiden fijn en meng ze.
Meng het paneermeel en de gehakte kruiden in een diep bord. Kruid met peper en zout.
Doe de geklopte eieren in een diep bord.
Haal elke rechthoek emmentaler Entremont door het geklopte ei en nadien door het kruidenpaneermeel.
Herhaal totdat de blokjes een mooi korstje hebben.
Verwarm de olie en frituur de blokjes emmentaler enkele minuten.
Leg ze op keukenpapier en dien de blokjes warm op met bijvoorbeeld een salade.