Boekweitpannenkoeken, Maki-stijl
Boekweitpannenkoeken, Maki-stijl
Ingrediënten
- Boekweitpannenkoeken* (zie recept hieronder)
- 1 pak Entremont geraspte Emmentaler kaas
- Verse kaas
- Gerookte zalm
- Avocado
*Boekweitpannenkoekbeslag, voor 4 tot 6 personen:
- 250gr boekweitmeel
- 3 eieren
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel olie
- ½ liter melk
Bereiding
–Bak de pasteitjes eerst goudbruin in een beboterde koekenpan. Vorm dan kleine hoopjes Entremont geraspte Emmental op een bakplaat en rooster ze in de oven.
-Verdeel de gekruide verse kaas over de pasteitjes, voeg dan de gerookte zalm, avocado en Emmental toe en rol ze op. Snijd de worstjes in maki’s. Schik ze op een bord samen met de tuiles Emmental.
Bereid het boekweitpannenkoek beslag
–Doe de bloem in een kom en maak er een kuil in. Voeg de eieren, het zout en de olie toe in het midden van het kuil. Giet er een beetje melk bij (10cl). Meng snel met een garde om het deeg luchtig te maken. Giet er geleidelijk de rest van de melk bij. Laat het deeg minstens 2 uur rusten op een koele, tochtvrije plaats en dek het beslag af.
-Verhit de pannenkoekenpan en vet deze in met een beetje boter of margarine. Giet er een kleine lepel beslag in. Bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Serveer de pannenkoeken met een zoete of hartige vulling naar smaak.