Brochettes met Comté, appelen en avocado‘s
Brochettes met Comté, appelen en avocado‘s
Ingrediënten
Voor de brochettes:
3 appelen Golden
250 g Comté Entremont
2 avocado‘s
Peper
Enkele brochettestokken
Voor de pesto van rucola:
80 g amandelen
100 g rucola
1 teentje knoflook
15 cl olijfolie
1 lepel verse room
Zout en peper
Bereiding
Voor de brochettes:
De appelen en de avocado‘s schillen. In vieren snijden en leeghalen.
Met een Parisienne-lepel blokjes maken van de Comté Entremont en balletjes van de appelen.
De stukjes appel, avocado en Comté Entremont afwisselend op een brochettestok steken.
Een beetje peper van de molen op de brochettes doen.
Koel bewaren tot het ogenblik van gebruik.
Voor de pesto van rucola:
De amandelen op een bord schikken en 10 minuten in de oven zetten op 170 °C.
Af en toe omdraaien. Laten afkoelen. De amandelen in stukjes hakken en vervolgens met de rucola, de verse room, het teentje knoflook en de olijfolie mengen.
Kruiden met peper en zout.
De saus in een schaal gieten.
De brochettes opdienen met de pesto van rucola als garnituur.