Buideltje met Entremont emmentaler en rundgehakt
Buideltje met Entremont emmentaler en rundgehakt
Ingrediënten
140 g emmentaler Entremont
5 vellen brikdeeg
250 g rundgehakt
1 kleine ui
5 eetlepels tomatensaus
enkele takjes peterselie (fijngehakt)
Bereiding
Oven voorverwarmen op Th. 7 (210°C).
Fruit de ui in de olijfolie. Van zodra de ui een beetje kleurt, voegt u het gehakt erbij en de tomatensaus. Kruid met zout en peper naar eigen smaak. Doe er vervolgens de peterselie bij.
Snij de Entremont emmentaler in dunne plakjes.
Spreid de vellen brikdeeg open en schik in het midden van elk een deel van de gehaktbereiding. Leg daarop 3 tot 4 sneetjes Entremont emmentaler.
Maak elk brikvel dicht met een stukje keukentouw. Leg de buideltjes in een ovenschotel.
Zet ongeveer 10 min in de oven, haal ze eruit wanneer ze mooi goudgeel zijn. Giet er op het bord wat van de tomatensaus rond.
Dit gerechtje kan u serveren met een witloofslaatje, op smaak gebracht met wat balsamicoazijn!