Cake met Comté Entremont en gecitroneerd zalmhart

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Cake met Comté Entremont en gecitroneerd zalmhart

Ingrediënten

320 g bloem 
250 g zachte boter
6 eieren 
5 g bakpoeder
150 g geraspte Comté Entremont + 25 g 
4 wortelen
300 g water
300 g witte azijn
4 soeplepels suiker
Komijnzaden, laurierbladeren, 1 kruidnagel 
1 Granny Smith-appel
1 citroen 
20 g kwark
150 g zalm
Fijn zout, peper 
50 g Comté Entremont in plakjes
30 g verse kruiden

Bereiding

 

Schil de avond voordien de wortelen en snijd ze met de mandoline in dunne plakjes. Breng de azijn, het water, de komijnzaden, het laurierblad, de kruidnagel, de suiker en een mespuntje zout tot het kookpunt. Giet de wortelen in een bokaal en zet ze een nacht weg. 

Snijd de zalm in kleine blokjes. Doe ze in een pan, zet het deksel erop en laat 4-6 minuten koken met een nootje boter, de zeste en het citroensap. Neem de pan van het vuur en voeg de kwark toe. Kruid naar smaak en zet minstens 2 uur in de koelkast. 

Meng de zachte boter, de bloem, de gist, het zout en de peper met de mixer. Voeg de geraspte Comté Entremont toe. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde tulbandvorm, die bestrooid is met de rest van de geraspte Comté Entremont en bak het 45 minuten in de oven op 170 °C. Haal de cake uit de vorm en vul met behulp van een spuitzak het hart op met de zalmrilette.
Smeer een streepje rilette over de bovenkant van de cake, zodat de vulling op haar plaats blijft. Dresseer de cake met de wortelpickles, de verse kruiden en de appelpartjes. Snijd met een mandoline plakjes van een blok Comté Entremont en rol ze op. Leg de rolletjes kaas op de cake. 

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken