Cake met Emmentaler en Cacao
Cake met Emmentaler en Cacao
Ingrediënten
75 g geraspte Franse emmentaler
75 g Franse emmentaler in blokjes
200 g bloem
4 eieren
10 cl melk
100 g boter
1 koffielepel cacaopoeder
1 zakje chemische gist
Bereiding
Meng in een grote kom de bloem, de cacao en de gist. Voeg vervolgens 80 g gesmolten boter toe, evenals de geraspte emmentaler. Meng alles tot een mooi glad en homogeen deeg.
Klop in een slakom de eieren tot omelet en voeg daar de melk en de blokjes emmentaler aan toe.
Giet de inhoud van de grote kom in de slakom en meng alles goed.
beboter een cakevorm met de resterende boter en giet de bereiding erin.
Zet 45 minuten in de oven op 180 °C (th.6).
Laat afkoelen alvorens de cake uit de vorm te halen. Serveer de cake lauw.
Crédit Photo :