Cheesy puree met boschampignons en een eitje

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Cheesy puree met boschampignons en een eitje

Ingrediënten

1 kg aardappelen
1 scheutje melk
1 blok Entremont Comté
500 gr boschampignons
1 handje verse salie
4 eieren
1 scheutje azijn
Peper – zout
Boter – truffelolie

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  • Kook ze gaar in gezouten water
  • Rasp ondertussen de helft van de Comté fijn 
  • Snijd de boschampignons in stukjes
  • Hak de salie fijn 
  • Smelt een klontje boter in een pan op het vuur
  • Bak er de boschampignons samen met de salie in aan 
  • Kruid met peper en zout
  • Breng een pot water met daarin een scheutje azijn aan de kook op het vuur
  • Pocheer daarin één voor één de eitjes 
  • Giet de aardappelen af 
  • Voeg een scheutje melk, een klontje boter, de Comté en naar smaak truffelolie toe
  • Stamp fijn tot een smeuïge puree en breng nog op smaak met peper en zout 
  • Verdeel de puree over bordjes 
  • Schep er de gebakken boschampignons en een eitje bovenop 
  • Rasp over elk bord nog wat extra Comté en werk af met truffelolie en salieblaadjes
Crédit Photo : Stephanie Bex
Delen
Afdrukken