Cocotte van ei met Comté-kaas Entremont en radijstoast met kruidenboter
Cocotte van ei met Comté-kaas Entremont en radijstoast met kruidenboter
Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 soeplepels dikke room
- 2 kleine stokbroden met granen
- 100 g Comté-kaas Entremont
- ½ bosje bieslook (10 g)
- 40 g Comté-kaas “Entremont 12 mois”
- 4 radijzen
- ½ bosje bieslook (10 g)
- Een halve bussel platte peterselie (10 g)
- 75 g gezouten boter
- Fleur de sel en peper van de molen
Bereiding
- Snijd met een dunschiller enkele reepjes Entremont Comté-kaas.
- Meng de boter tot deze een crème-achtige textuur heeft.
- Snijd een halve bussel bieslook en platte peterselie fijn.
- Meng decrèmeboter en de gehakte kruiden tot u een homogene textuur bekomt.
- Snijd de kleine stokbroden in twee (in de lengte), laat ze snel grillen in de oven.
- Snijd ondertussen de radijzen in fijne schijfjes.
- Bedek de kleine stokbroden met kruidenboter, schijfjes radijs en enkele krullen Entremont Comté-kaas.
- Plaats in elk kommetje 1 soeplepel dikke room en voeg dan 25 g vooraf geraspte Entremont Comté-kaas toe.
- Scheid de eieren en giet de eiwitten in de kommetjes over de room en de Comté-kaas.
- Kruis met peper en fleur de sel.
- Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C bij roterende warmte.
- Haal na de eerste baktijd uit de oven, voeg in het midden de eidooiers toe en bak nog 2 minuten.
- Snijd ondertussen de rest van de bieslook.
- Strooi na het bakken de gehakte bieslook over de eieren.
- Dien op met de stukken brood met de kruidenboter.
Smakelijk!
Crédit Photo : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory