Cocotte van ei met Comté-kaas Entremont en radijstoast met kruidenboter
Cocotte van ei met Comté-kaas Entremont en radijstoast met kruidenboter
Ingrediënten
- 4 eieren
 - 4 soeplepels dikke room
 - 2 kleine stokbroden met granen
 - 100 g Comté-kaas Entremont
 - ½ bosje bieslook (10 g)
 - 40 g Comté-kaas “Entremont 12 mois”
 - 4 radijzen
 - ½ bosje bieslook (10 g)
 - Een halve bussel platte peterselie (10 g)
 - 75 g gezouten boter
 - Fleur de sel en peper van de molen
 
Bereiding
- Snijd met een dunschiller enkele reepjes Entremont Comté-kaas.
 - Meng de boter tot deze een crème-achtige textuur heeft.
 - Snijd een halve bussel bieslook en platte peterselie fijn.
 - Meng decrèmeboter en de gehakte kruiden tot u een homogene textuur bekomt.
 - Snijd de kleine stokbroden in twee (in de lengte), laat ze snel grillen in de oven.
 - Snijd ondertussen de radijzen in fijne schijfjes.
 - Bedek de kleine stokbroden met kruidenboter, schijfjes radijs en enkele krullen Entremont Comté-kaas.
 - Plaats in elk kommetje 1 soeplepel dikke room en voeg dan 25 g vooraf geraspte Entremont Comté-kaas toe.
 - Scheid de eieren en giet de eiwitten in de kommetjes over de room en de Comté-kaas.
 - Kruis met peper en fleur de sel.
 - Bak 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C bij roterende warmte.
 - Haal na de eerste baktijd uit de oven, voeg in het midden de eidooiers toe en bak nog 2 minuten.
 - Snijd ondertussen de rest van de bieslook.
 - Strooi na het bakken de gehakte bieslook over de eieren.
 - Dien op met de stukken brood met de kruidenboter.
 
Smakelijk!
Crédit Photo : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory
			



