Courgettescones met gruyère IGP Entremont en kervelboter
Courgettescones met gruyère IGP Entremont en kervelboter
Ingrediënten
:
2 courgettes
150 g geraspte gruyèrekaas IGP Entremont
400 g bloem
1 zakje bakpoeder
250 g zachte boter
250 ml melk
1 eigeel
Eén theelepeltje fleur de sel
Eén theelepeltje suiker
Eén theelepeltje bakpoeder
1 bosje kervel
100 g boter
sap van een halve citroen
Zout
Peper
Bereiding
van de kervelboter:
-Pluk de blaadjes van de kervel en knip hem fijn.
-Smelt de boter zachtjes in een pannetje.
-Klaar de boter: smelt de boter op een zacht vuurtje tot ze vloeibaar wordt. Verwijder naarmate de boter smelt voorzichtig het bovendrijvend schuim met een lepel.
-Giet de resterende boter in een kom en vang alleen het olieachtige gedeelte op. Gebruik de wei op de bodem van pot niet.
-Voeg het sap van de halve citroen en de fijngehakte kervel aan de geklaarde boter toe. Kruid met zout en peper.
-Zet het enkele uren in de koelkast.