Courgettescones met gruyère IGP Entremont en kervelboter

image sans description

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Courgettescones met gruyère IGP Entremont en kervelboter

Ingrediënten

:

2 courgettes
150 g geraspte gruyèrekaas IGP Entremont
400 g bloem
1 zakje bakpoeder
250 g zachte boter
250 ml melk
1 eigeel
Eén theelepeltje fleur de sel
Eén theelepeltje suiker
Eén theelepeltje bakpoeder
1 bosje kervel
100 g boter
sap van een halve citroen
Zout
Peper
 

Bereiding

van de kervelboter:

-Pluk de blaadjes van de kervel en knip hem fijn.

-Smelt de boter zachtjes in een pannetje.

-Klaar de boter: smelt de boter op een zacht vuurtje tot ze vloeibaar wordt.  Verwijder naarmate de boter smelt voorzichtig het bovendrijvend schuim met een lepel.

-Giet de resterende boter in een kom en vang alleen het olieachtige gedeelte op. Gebruik de wei op de bodem van pot niet.

-Voeg het sap van de halve citroen en de fijngehakte kervel aan de geklaarde boter toe. Kruid met zout en peper.

-Zet het enkele uren in de koelkast.

 

Crédit Photo :
Delen
Afdrukken