Crème brulée met Gruyère en groentescheuten
Crème brulée met Gruyère en groentescheuten
Ingrediënten
300 g geraspte Gruyère van Entremont
2 eidooiers
6 hele eieren
1/2 liter volle melk
1/2 liter vloeibare room
10 g bruine suiker
1 bakje alfalfascheuten
1 bakje bietenscheuten
1 bakje preischeuten
1 bakje ajuinscheuten
Bereiding
Het bereiden van de room
Meng de melk met de vloeibare room en de Gruyère en laat dit zachtjes koken.
Laat het mengsel trekken en haal het door een puntzeef.
Meng in een kom de eieren, de eidooiers en de vloeibare Gruyère melange.
Vul de crème brulée vormpjes en plaats ze ca. 40 minuten in een warme oven van 100°C.
Controleer of het gerecht al gaar is door de vormpjes iets te schudden; als de room in het midden nog vloeibaar is, zijn nog enkele minuten extra nodig.
Zet na het bakken de vormpjes koel weg.
Laat ze afkoelen en bestrooi ze met de bruine suiker.
Laat de bruine suiker met behulp van een brandertje versmelten tot karamel.
Strooi over de crème brulée met Gruyère een bergje groentescheuten.
Eet smakelijk.