Croque club met emmentaler
Croque club met emmentaler
Ingrediënten
4 sneden boerenbrood
100 g jonge spinazieblaadjes
4 plakjes grisonvlees
30 g pijnboompitten
160 g geraspte emmentaler Entremont
1 teentje knoflook
150 g gedroogde tomaten
1 bosje basilicum
5 cl olijfolie
Zout en peper
15 cl vloeibare room
5 cl witte wijn
Bereiding
Maak de rode pesto: mix de gedroogde tomaten fijn met het basilicum, 60 g geraspte emmentaler Entremont, het teentje knoflook, de pijnboompitten, zout, peper en de olijfolie.
Verwarm de room in een steelpan, voeg 100 g geraspte emmentaler Entremont en de witte wijn toe.
Zet op een zacht vuur en roer tot het mengsel glad en homogeen is.
Begin met de bereiding van de tosti: smeer de rode pesto op twee sneden boerenbrood, voeg de spinazieblaadjes, het grisonvlees en de saus met geraspte emmentaler Entremont toe. Eindig met een tweede laag rode pesto en leg er het tweede sneetje brood op.
Besmeer de buitenkant van het brood met boter en bak de croques aan elke kant ongeveer 5 minuten tot het brood goudbruin en knapperig is.
Recept van onze ambassadrice Amandine #OnCuisineAutrementBon
Fotocredit: Stéphanie Iguna @LaFoodFactory