Croque met geroosterde pompoen en raclettekaas

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Croque met geroosterde pompoen en raclettekaas

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 van een kleine butternut- of potimarronpompoen
  • 4 dikke sneetjes volkorenbrood
  • 4 plakjes Entremont Saveur d’Antan raclettekaas
  • Een handjevol rucola
  • 4 soeplepels mayonaise
  • Peper en zout van de molen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en ontpit de halve butternutpompoen. Als je een potimarron gebruikt, hoef je deze niet te schillen. Snijd in kleine blokjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 40 minuten in de oven, roer af en toe om.

Laat de pompoenblokjes op kamertemperatuur komen en plet ze daarna met een vork tot een grove pompoenpuree. Doe twee eetlepels puree op een sneetje brood, leg er vervolgens 2 plakjes raclettekaas op en wat rucola. Bedek tot slot met een sneetje brood. Maak op dezelfde manier de tweede croque.

Crédit Photo : Myriam Baya
Delen
Afdrukken