Emmentalerspiesjes op Japanse wijze
Emmentalerspiesjes op Japanse wijze
Ingrediënten
120 g Franse emmentaler (8 reepjes van ongeveer 15 g)
600 g varkensvlees (ongeveer 8 flinterdunne sneetjes)
8 kleine takjes selder, gewassen en gedroogd
2 eetlepels sojasaus
2 snuifjes poedersuiker
1 snuifje Espelettepeper
8 brochettestokjes
Bereiding
Samenstelling van de spiesjes : steek de blokjes emmentaler op de spiesjes, gevolgd door de seldertakjes.
Wikkel er vlees rond en bevestig dat met wat touw.
Marinade van de spiesjes : leg de spiesjes in een diep bord; besprenkel met sojasaus, strooi er poedersuiker over en kruid lichtjes met wat peper.
Laat 30 min marineren.
Bakken : laat de spiesjes uitlekken alvorens u ze 7 tot 8 min bakt in de pan of in een hete oven, zonder vetstof.
Verwijder het touw en serveer de emmentalerspiesjes met wat stukjes tomaat die u lichtjes zoet met een beetje suiker.