Filodeeg chips met Emmentaler kaas
Filodeeg chips met Emmentaler kaas
Ingrediënten
Voor 2 personen:
4 vellen filodeeg
2 eetlepels harissa met geconserveerde citroen, roos…
2 grote handen Entremont Franse Emmentaler kaas
2 eieren
een paar snufjes licht en zwart sesamzaad
zout en versgemalen peper
Om te serveren: hummus, een paar in blokjes gesneden komkommers, een paar olijven, een paar radijsjes, een beetje gehakte platte peterselie
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180°C.
Rol het eerste vel filodeeg uit op de bakplaat. Bestrijk royaal met olijfolie. Leg een tweede vel deeg bovenop het eerste en bestrijk opnieuw met olijfolie.
Verdeel de harissa over het midden van de blaadjes en strooi dan de Emmental erover. Krul het deeg rond de vorm om een nestje te vormen.
Herhaal de handeling met de andere twee vellen filodeeg om in totaal twee nestjes te krijgen.
Breek de eieren voorzichtig in het midden van de nestjes. Breng op smaak met zout en peper en strooi de sesamzaadjes over het deeg.
Bak 15 tot 20 minuten tot het deeg goudbruin is.
Serveer elk nestje op een bedje van hummus met wat in blokjes gesneden komkommers, olijven en radijsjes en bestrooi met gehakte platte peterselie.