Gebakjes met spinaziescheuten en Emmental Entremont
Gebakjes met spinaziescheuten en Emmental Entremont
Ingrediënten
:
400 g verse spinazie
2 sjalotten
Een teentje knoflook
15 g boter (om de brickvellen in te boteren)
Zout, peper
8 brickvellen
150 g geraspte Emmental Entremont
30 g boter
30 g bloem
30 cl melk
Bereiding
:
Spoel de spinazie en verwijder de harde nerven van de bladeren.
Schil de sjalotten en snijd ze fijn.
Stoof de sjalotten enkele minuten aan in boter. Voeg de verse spinazie toe en laat 5 tot 10 minuten stoven.
Kruid met peper en zout en meng direct met een houten lepel. Laat enkele minuten afkoelen.
Doe ondertussen de boter en de bloem in een kookpot. Laat op een zacht vuur smelten en voeg vervolgens de melk en Emmental Entremont toe.
Rol voor de gebakjes een eerste brickvel uit op het werkblad en smeer het met een penseel in met gesmolten boter.
Leg er een lepel spinazie op en voeg een lepel kaassaus toe. Vouw elke kant naar het midden tot op de vulling om een rechthoek te vormen.
Herhaal de bewerking.
De gebakjes bakken: verwarm een beetje boter in een antikleefpan, leg er de rechthoekige gebakjes in en bak enkele minuten tot ze krokant worden.