Gebakjes met spinaziescheuten en Emmental Entremont

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Gebakjes met spinaziescheuten en Emmental Entremont

Ingrediënten

: 400 g verse spinazie 2 sjalotten Een teentje knoflook 15 g boter (om de brickvellen in te boteren) Zout, peper 8 brickvellen 150 g geraspte Emmental Entremont 30 g boter 30 g bloem 30 cl melk  

Bereiding

: Spoel de spinazie en verwijder de harde nerven van de bladeren. Schil de sjalotten en snijd ze fijn. Stoof de sjalotten enkele minuten aan in boter. Voeg de verse spinazie toe en laat 5 tot 10 minuten stoven. Kruid met peper en zout en meng direct met een houten lepel. Laat enkele minuten afkoelen. Doe ondertussen de boter en de bloem in een kookpot. Laat op een zacht vuur smelten en voeg vervolgens de melk en Emmental Entremont toe. Rol voor de gebakjes een eerste brickvel uit op het werkblad en smeer het met een penseel in met gesmolten boter. Leg er een lepel spinazie op en voeg een lepel kaassaus toe. Vouw elke kant naar het midden tot op de vulling om een rechthoek te vormen. Herhaal de bewerking. De gebakjes bakken: verwarm een beetje boter in een antikleefpan, leg er de rechthoekige gebakjes in en bak enkele minuten tot ze krokant worden.
Crédit Photo :  : Stéphanie Iguna @LaFoodFactory
Delen
Afdrukken