Gegratineerd verloren brood met spinazie en Emmental

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Onze kortingsbonnen

Ik geniet ervan.
0,50
Voor alle formaten

Gegratineerd verloren brood met spinazie en Emmental

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 300 gr oud brood
  • 1 preiwit, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 100 gr jonge spinazie
  • 4 eieren
  • 0,5 l melk (eventueel een mengeling van melk en room)
  • 300 gr Emmental français Entremont
  • Olijfolie
  • Peper en zout van de molen

Bereiding

Zet een pan op middelhoog vuur en stoof de prei met wat olijfolie en snufje zout. De prei mag heel zacht worden en lichtjes kleuren. Tel hiervoor zo’n 15 minuten. Voeg dan de spinazie en knoflook toe. Roer terwijl de spinazie slinkt en controleer de kruiding. Haal van het vuur en laat op kamertemperatuur komen.

Snijd het brood in sneetjes van een centimeter dik of in blokjes. Neem een ovenschotel, vet ze in met boter of olie en verdeel hierin het brood.

Kluts de eieren in een kom en voeg de melk toe. Meng er de afgekoelde groenten onder en 200 gr geraspte Emmental français Entremont. Proef of je moet bijkruiden en giet daarna de mengeling over het brood. Dek af en laat het brood minstens 30 minuten weken (je mag het zelfs een nachtje in de koelkast laten staan). Verwarm de oven voor op 200 °C.

Strooi de overgebleven 100 gr geraspte kaas over de schotel en dek af met aluminiumfolie. Zet gedurende 30 minuten in de oven. Haal de laatste 5 minuten de aluminiumfolie van de schotel zodat het gerecht mooi kan kleuren. Laat gerust even langer staan om een mooi goud kleurtje te krijgen.

Crédit Photo : Myriam Baya
Delen
Afdrukken