Gegratineerde aardappel op de wijze van Raclettekaas
Gegratineerde aardappel op de wijze van Raclettekaas
Ingrediënten
Raclettekaas
4 grote aardappels
2 plakken gekookte hesp
1 eetlepel dikke verse room
2 fijngesneden sjalotjes
1 theelepel fijngehakte platte peterselie
Zout, peper
Olijfolie
Bereiding
Doe de aardappels in aluminiumfolie en bak ze in 45 minuten gaar in de oven op 220°C.
Bak de sjalotjes in een beetje olijfolie.
Voeg de room en de peterselie toe.
Voeg van het vuur af de fijngesneden hesp toe.
Voeg zout en peper toe.
Lauw laten worden.
Snijd het kapje van de aardappels en hol ze uit.
Meng het vruchtvlees met de bereiding en vul hier de aardappels mee.
Leg op iedere aardappel 2 stukken Fromage de Savoie pour Tartiflette Entremont (Kaas uit Savoie voor Tartiflette van Entremont).
Leg ze 5 min onder de gril van de oven. En voor de traditionele versie van de Tartiflette kookt u 1 kg aardappelen in water (20 min), schilt u ze en snijd u ze in plakjes.
Bak in een koekenpan 200 g spekblokjes en 2 fijngesneden ajuinen.
Leg in een beboterde ovenschaal meerdere lagen aardappels, spekblokjes, ajuin en zure room (20 cl) op elkaar.
Snijd uw Fromage de Savoie pour Tartiflette Entremont (Kaas uit Savoie voor Tartiflette van Entremont) overdwars in tweeën en leg ze hier op.
Gaar bakken in 25 min op Th. 7/180°C.