Gepaneerde kip met Comté en cornflakes
Gepaneerde kip met Comté en cornflakes
Ingrediënten
4 kipschnitzels van Bresse AOC
50 g Comté van Entremont
5 eetlepels ongezoete cornflakes
12 walnoten
1 ei
1 volle eetlepel bloem
olijfolie en rauwe boter
zout en peper uit de molen
Bereiding
Maak het paneermeel
Verkruimel de cornflakes en hak de walnoten fijn in een diep bord.
Voeg de geraspte Comté en een beetje peper toe.
Paneer de schnitzels
Breek het ei in een ander diep bord en kluts dit even.
Haal de schnitzels door de bloem, daarna door het geklutste ei en als laatste door het paneermeel.
De schnitzels bakken
Verwarm de olijfolie en de boter in een sauteerpan.
Braad de gepaneerde schnitzels op hoog vuur in 2 minuten, zet daarna het vuur zachter en bak ze nog 5 minuten aan iedere kant.
Eventueel zout en peper toevoegen en warm serveren.
Om dit recept met de vingers te eten, kunt u dit met cocktailprikkers opdienen!