Geroosterde aardappelen met raclettekaas Saveur d’Antan
Geroosterde aardappelen met raclettekaas Saveur d’Antan
Ingrediënten
Boodschappenlijstje voor 2 personen:
- 8 middelgrote, vastkokende aardappelen
- 1 groot stuk boter
- 1 snuifje komijnzaad
- 1 pakje Entremont Raclette Saveur d’Antan van 350 g
- enkele takjes tijm
- zout en versgemalen peper
- 1 scheutje olijfolie
- enkele lepels mosterdpickles of enkele augurken
Bereiding
Leg de aardappelen in een pan met koud water. Wacht tot het kookt en laat de aardappelen mooi gaar koken.
Verwarm uw oven voor op 220°C.
Giet de aardappelen af en leg ze op een bakplaat of schaal met bakpapier. Plet ze met een pureestamper, bestrooi met een beetje komijnzaad, overgiet met een scheutje olijfolie en leg op elke aardappel een klein stukje boter.
Zet ongeveer tien minuten in de oven tot de aardappelen lichtjes bruin beginnen te worden. Haal de schaal uit de oven en strooi de raclettekaas tussen de aardappelen en meng de kaas er voorzichtig onder. Voeg enkele takjes tijm toe en plaats opnieuw in de oven tot de kaas smelt en het geheel bruin begint te worden.
Geniet van dit gerecht met een knapperige salade, aangemaakt met een pittige vinaigrette.