Gevulde courgetten met quinoa en Franse Emmentaler
Gevulde courgetten met quinoa en Franse Emmentaler
Ingrediënten
4 ronde courgetten
200 gr. quinoa
100g Franse Emmentaler van Entremont
7-8 kerstomaatjes
1 groene selder
20g ontpitte zwarte olijven
3 soeplepels olijfolie extra vierge
Een boeket van bieslook, basilicum en peterselie
Peper en zout
Bereiding
Snijd de courgetten en haal ze leeg. Kook ze in gezouten water gedurende 4 à 5 minuten, laat ze schrikken in koud water en laat ze uitdruppen.
Kook de quinoa in gezouten water gedurende 10 minuten, zet het vuur af en laat de quinoa nog gedurende 5 minuten in het water rusten. Giet af en laat koud worden.
Snijd de kerstomaatjes, de Franse Emmentaler van Entremont, de olijven en de selder in stukjes. Meng met de kruiden en de olijfolie.
Voeg de quinoa aan alle toe en kruid af met peper en zout. Vul de courgetten met het mengsel.
Serveer koud.
Crédits Photos: Luca Perazzoli & Lorenzo Bassano