Harchis parmentier au chou-fleur et au brocoli

new rape ent emmental 300g

De kaas die u nodig heeft

Ontdek

Harchis parmentier au chou-fleur et au brocoli

Ingrediënten

  • 500 gr gemengd gehakt
  • 5 grote aardappelen
  • 1/2 bloemkool
  • 1/2 broccoli
  • 1 klontje boter (+- 25 gr)
  • 2 el bloem
  • 350 à 400 ml melk
  • 1 ei
  • 150 gr Entremont gemalen emmentaler
  • nootmuskaat – peper – zout

Bereiding

  • Schil de aardappelen en kook ze in een grote pot water gaar
  • Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes, voeg ze 10 minuten voor de aardappelen gaar zijn bij de aardappelen en laat verder koken
  • Bak het gehakt rul in een pan
  • Smelt het klontje boter in een steelpannetje, voeg er de bloem aan toe en laat een minuutje ‘bakken’
  • Giet er de melk bij en roer tot een gladde, dikke saus
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat
  • Giet de aardappelen en de groenten af, stamp ze fijn
  • Voeg er nog een ei, peper, zout en nootmuskaat aan toe
  • Neem een grote ovenschaal
  • Bedek de bodem met het gehakt en schep er de puree bovenop
  • Lepel er de bechamelsaus over en bestrooi met de gemalen kaas
  • Zet nog een vijftal minuutjes onder de grill zodat de kaas mooi kan smelten en de ovenschotel een goudbruin korstje krijgt
Crédit Photo : Stephanie Bex
Delen
Afdrukken