Harchis parmentier au chou-fleur et au brocoli
Harchis parmentier au chou-fleur et au brocoli
Ingrediënten
- 500 gr gemengd gehakt
- 5 grote aardappelen
- 1/2 bloemkool
- 1/2 broccoli
- 1 klontje boter (+- 25 gr)
- 2 el bloem
- 350 à 400 ml melk
- 1 ei
- 150 gr Entremont gemalen emmentaler
- nootmuskaat – peper – zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een grote pot water gaar
- Snijd de broccoli en de bloemkool in roosjes, voeg ze 10 minuten voor de aardappelen gaar zijn bij de aardappelen en laat verder koken
- Bak het gehakt rul in een pan
- Smelt het klontje boter in een steelpannetje, voeg er de bloem aan toe en laat een minuutje ‘bakken’
- Giet er de melk bij en roer tot een gladde, dikke saus
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Giet de aardappelen en de groenten af, stamp ze fijn
- Voeg er nog een ei, peper, zout en nootmuskaat aan toe
- Neem een grote ovenschaal
- Bedek de bodem met het gehakt en schep er de puree bovenop
- Lepel er de bechamelsaus over en bestrooi met de gemalen kaas
- Zet nog een vijftal minuutjes onder de grill zodat de kaas mooi kan smelten en de ovenschotel een goudbruin korstje krijgt
Crédit Photo : Stephanie Bex