Hartige muffins met courgette, bimi, spekjes en kaas
Hartige muffins met courgette, bimi, spekjes en kaas
Ingrediënten
Voor 10 muffins
- 1/2de courgette
- 2 stronkjes bimi
- 100 g gerookte spekblokjes
- 1 teentje knoflook
- 4 eieren
- scheutje melk
- 4 el geraspte Emmentaler van Entremont
- 2 el zelfrijzende bloem
- 2 el olijfolie
- ½ kl gedroogde oregano
- ½ kl gedroogde basilicum
- snuifje cayennepeper
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgette en snijd in blokjes. Spoel de bimi en snijd fijn. Pel de knoflook en snipper fijn.
- Verhit een pan met wat olijfolie en voeg de fijngesnipperde knoflook, de courgette en de bimi toe. Laat even stoven en voeg dan de gerookte spekblokjes toe. Meng alles goed om en laat even aanstoven.
- Klop de eieren intussen los met de melk, de zelfrijzende bloem en 2 eetlepels emmentaler. Kruid met peper, zout, de gedroogde oregano, basilicum en de cayennepeper. Meng goed.
- Neem een muffinblik en vet in of gebruik muffinpapiertjes. Lepel er wat van de groentemengeling in en giet er dan wat van het eimengsel op. Verdeel over 10 muffinvormpjes. Eindig met wat van het groentemengsel en wat geraspte emmentaler bovenop. Bak de muffins zo’n 16 minuten in de oven. Eet ze warm of neem ze koud mee voor onderweg.
Crédit Photo : Manon Van Aerschot / @manonvanaerschot