Hartige pancakes met Emmental Entremont
Hartige pancakes met Emmental Entremont
Ingrediënten
:
300 g bloem
1 zakje bakpoeder
4 eieren
300 ml melk
4 plakjes ham
150 g geraspte Emmental Entremont
Zout
Peper
Bereiding
:
Scheid het eiwit en eigeel.
Neem een kom en meng de bloem, ei-gelen, gist, zout en peper met een klopper. – Voeg geleidelijk de melk toe.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en meng ze voorzichtig onder het mengsel.
Snijd de plakjes ham in twee.
Verwarm een koekenpan (of een antikleefpan) met olie en leg er een stukje deeg in.
Leg er de hesp en de Emmental Entremont op.
Laat drie minuten bakken op een middelhoog vuur. Giet een beetje deeg op de hesp en de kaas en draai om (als er bubbeltjes op het deeg verschijnen). Bak nog 2 minuten verder.
Crédit Photo :