Hartige wafels met broccoli en Emmentaler kaas
Hartige wafels met broccoli en Emmentaler kaas
Ingrediënten
Voor 8 wafels
– 240 g broccoli
– 100 ml water
– 60 g bloem
– 1 zakje bakpoeder
– 100 g Entremont geraspte Emmentaler kaas
– 2 eieren
– 50 ml zonnebloemolie
– zout
– peper
Bereiding
- Snijd en maak de broccoliroosjes schoon. Kook 15 minuten in een pan met kokend water. Pureer met een vork als ze gaar zijn.
- Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en de Entremont Franse Emmentaler kaas. Breng op smaak met peper en een snufje zout. Voeg de eieren, broccolipuree en zonnebloemolie toe tot een glad beslag. Voeg het water toe om het wafelbeslag vloeibaar te maken.
- Laat het deeg 15 minuten rusten
- Bak de wafels in een heet wafelijzer. Laat ze afkoelen op een rooster wanneer ze gaar zijn.
Crédit Photo : Margaux de Biolley